Košeľa. Môj obľúbený kúsok v šatníku. Taká tá klasická, ktorá vám sadne ako uliata, ani dlhá, ani krátka, ani úzka, ani široká, bez zbytočných zdobení a z kvalitnej jednofarebnej látky. Keby ju nebolo treba žehliť, tak v inom ani nechodím. Košeľové šaty. To je ďalší sen, ktorý si túžim splniť. Myslela som si, že na moju postavu však nesedia. Doteraz som v každých vyzerala ako vo vreci, jednoducho čudne. No ale tieto bordó košeľové šaty s plisé na predĺženom zadnom dieli sedia DOKONALE.

Sú také sofistikovane jednoduché, že si ma úplne získali. S krytým zapínaním, čo oceňujem, lebo gombíky by zbytočne odpútavali pozornosť od siluety, s rozparkami na bokoch, v tej akurátnej výške, že vaše nohy vyzerajú oveľa lepšie ako v skutočnosti, a vzadu s predĺženým plisé dielom z jemnej priesvitnej látky, ktorý robí šaty zaujímavé, elegantné a slávnostné.

V týchto šatách by som sa vybrala do divadla, na svadbu, oslavu, večierok… A keďže mama, ktorá sa stará o dve malé deti, a je na „dovolenke“, na vymenované akcie chodí raz za uhorský rok alebo aj vôbec, tak som sa Anemary spýtala či by sa dali ušiť aj z ľanu. Lebo by som chcela byť pekná každý deň a ľanové šaty môžete nosiť aj každý deň. Neskôr som si uvedomila, že dať takúto otázku dizajnérovi, je nevhodné… On – v tomto prípade ona, vytvorila šaty ako celok, sú súhrou všetkých atribútov. Určite ich navrhla aj na základe látky, ktorá ju inšpirovala svojimi vlastnosťami, farbou, zložením… Preto sú tie šaty dokonalé, lebo ladia ako celok. Stačí zmeniť jednu ingredienciu a budú to úplne iné šaty, ktoré už možno vôbec nebudú fungovať… A to je jedno, že to klient chcel. Nerozumiem sa tomu, ale tuším, že vytvoriť takýto model – to nie je len tak. Anemary, beriem späť!

Párkrát sa mi stalo, že odomňa klientka chcela, aby na foto odo mňa vyzerala ako topmodelka z Vogue, ktorá mala na sebe Dior atď. no a ona okrem toho Diora nemala ďalších xy vecí, a vedela som, že takú fotku proste nespravím, lebo sa to nedá…

Myslím si, že mať takýto kúsok v šatníku, je dobrá investícia. Sú absolútne nadčasové. Dokonca môžete aj pribrať a šaty to schovajú. Jediné, čo potrebujú, je nosiť ich s láskou a noblesou. Pekne vystretá a namiesto malej bosej slečny v ruke, radšej kabelku 🙂 Ja by som dala svetlú – nude ako lodičky.

– Mama, tieto šaty by som chcela zdediť! Vážne? Tak večer budeš pekne sama spinkať a mama začne chodiť aspoň do divadla, aby ich mala kam nosiť 🙂

http://www.anemaryfashion.sk