Nehovorím, veľmi som sa potešila, keď mi z answear.sk zavolali, že moja fotka vyhrala v májovej súťaži #catchthemomentsk hlavnú cenu a to na týždeň electric MINI Cooper. Ale skôr ako to, že na ňom môžem jazdiť, ma tešilo, že vymyslím nejaké fashion fotenie. A podarilo sa! Okrem toho sme natočili aj backstage video – lebo v pohybe prezradí o sebe auto aj móda ešte o niečo viac.

A tak sme dali dokopy túto dizajnovú dvojku – sivý electric MINI Cooper a sivý overal Anemary fashion design, ktorý na Mary v spojení s autom vyzerá dokonale. Lebo ona vyzerá dokonale a ešte, keď ju nalíči Naty z budnadherna.sk a ošperkuje Janka zo sikinthecity.sk, tak už len stláčať spúšť, lebo to sa fotí samé.

Asi tak pred desiatimi rokmi, keď som pracovala pre jeden lifestylový magazín, mala som ako novinárka dostať na testovanie MINI Cooper a napísať článok. Vtedy to nakoniec nevyšlo, preto sa o to viac teším, že si ma to počkalo a nakoniec som si ho mohla aj nafotiť. Nie som technický typ, preto sa nebudem príliš rozpisovať, aké úžasné technické vymoženosti auto má, čo teda naozaj má! Prvé úplne elektrické MINI, prudká akcelerácia – pocit z jazdy ako v motokáre, jeden prevod a zrýchlenie z 0-100km/h za 7,5 sekundy, jazda s jedným pedálom po meste, žiadny hluk motora, nabité za 2,5 hodiny s dojazdom 230 km, vnútri do detailov premyslené, aby ste zažívali takú tú pravú radosť z jazdy. Mňa na MINI najviac lákal ikonický dizajn a zaujalo ma aj farebné ladenie nenápadnej sivej s výraznym lakom energetic yellow v detailoch a na spätných zrkadlách. Je stvorené do mesta, rušného a pulzujúceho, ako útočisko pohody. Ochráni vás pred stresom a hlukom a zároveň ponúkne dynamický a plynulý zážitok z jazdy. No brala by som ho hneď, čo si budeme klamať!

Páči sa mi to spojenie s módnou tvorbou Anemary. Jej modely sú tiež dizajnové a sadnú ako uliate. Sofistikované, prekvapivo zakomponované detaily, ktoré oceníte pri každodennom nosení, a kvalitné látky a vypracovanie nie sú prchavá trendová záležitosť, ale investícia do štýlu, ktorý vás neomrzí roky.

Bratislava, Hainburg, Piešťany, Nitra, Trenčianske Teplice… Stihli sme pár výletov a vozila sa celá rodina. Keď babka zahlásila – „ale veď nie je tu zas úplne ticho“, tak jej náš 4-ročný Frederik odpovedal – „veď to je zvuk kolies, čo počuješ! Motor je predsa elektrický!“ Tým chcem len podotknúť, že určite si zapnite aj zvuk k videu. Zložili sme k nemu špeci hudbu.

Fashion fotenia nie sú vždy také štýlové ako samotný výsledok. Modelka sa často musí prezliekať vonku na ulici, v aute či medzi dvoma autami, kde ju kryje vizážistka a fotograf. V lete sa fotí zimná kolekcia, v zime letná… A okrem toho, že musí držať výraz niekoľko hodín, často nie je čas sa ani napiť. Ale to nie je náš prípad! My si to na foteniach pre Anemary užívame!

Photo: Kristína Brezinová Rídekyová, Model: Marianna Lörinczová, Muah: Natália Bartová,
Dress: Anemary fashion,  Accesories: Šik in the City,
Car: electric MINI Cooper